Βοήθησε την μητέρα σου να νιώσει ξεχωριστή την ημέρα του γάμου σου

Βοήθησε την μητέρα σου να νιώσει ξεχωριστή την ημέρα του γάμου σου

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του γάμου σου προσπαθείς φυσικά να βρεις το τέλειο νυφικό για σένα, να βρεις το κατάλληλο χώρο για την  δεξίωση του γάμου σου, το μενού κ.τ.λ.. Αλλά τι γίνετε με την μητέρα σου, που χωρίς αυτή δεν γινόταν τίποτα εξαρχής. Οι νύφες συχνά αλλά δικαίως μπαίνουν στο σκεπτικό  ότι ‘είναι η ημέρα μου’ αλλά να είσαι σίγουρη ότι η μητέρα σου είναι όσο ενθουσιασμένη είσαι και εσύ, ίσως και λίγο περισσότερο. Μπες στην θέση της και φαντάσου πως θα νιώσεις εσύ όταν δεις το παιδί σου να μεγαλώνει και να είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία καινούργια ζωή.

Η μητέρα σου θα νιώθει ενθουσιασμένη, ευσυγκίνητη, γενικά θα την κατακλύζουν πολλά συναισθήματα και σίγουρα θα προσπαθεί να είναι συγκρατημένη για να μην σου προκαλέσει και άλλο στρες από ότι ήδη έχεις και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να βρει και το ιδανικό φόρεμα για το γάμο σου. Σκέψου ότι τα βλέμματα θα είναι πάνω και στην μητέρα σου και θα φαντάζονται πως θα είσαι και εσύ σε 20 με 30 χρόνια.

Υπάρχει ένας τρόπος να ευχαριστήσεις την μητέρα σου για να είναι υπέροχη την ημέρα του γάμου σου. Επέτρεψε της να συμμετέχει στην οργάνωση του γάμου σου όσο περισσότερο γίνετε, προσπάθησε να την κάνεις να διασκεδάσει και να απολαύσει όλη αυτή την διαδικασία. Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τις δυο σας.

Βοήθησε την να επιλέξει το φόρεμα για τον γάμο σου

Βρείτε ένα φόρεμα που να ταιριάζει με το νυφικό σου ή με το κοστούμι του γαμπρού. Η μητέρα της νύφης θα έδειχνε όμορφη σε παστέλ αποχρώσεις (που είναι μία κλασική επιλογή χρώματος στους γάμους). Η μητέρα του γαμπρού μπορεί να ταιριάζει με τους χρωματικούς συνδυασμούς που έχει επιλέξει ο γαμπρός.

Ανέβασε την αυτοπεποίθηση της

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας συχνά αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους επειδή έχουν επέλθει κάποιες αλλαγές από τότε που ήταν νέες. Αυτό που επιλέγουν οι περισσότερες είναι να κρύψουν το σώμα τους όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν και συνήθως καταλήγουν να επιλέγουν κάτι ντεμοντέ που δεν κολακεύει το σώμα τους. Πιστεύουν ότι τα μοντέρνα σχέδια δεν είναι για την ηλικία τους και δεν τα επιλέγουν. Άλλα αυτό απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτό που κάνει πραγματικά μια γυναίκα να ακτινοβολεί είναι η αυτοπεποίθηση που αποπνέει στους άλλους. Βοήθησε την να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, όταν δοκιμάζει φορέματα ανέβασε της την διάθεση της.

Βοήθησε την να βρει κάτι που να κολακεύει την σιλουέτα της

Οι μητέρες συχνά πανικοβάλλονται όταν ψάξουν για ένα φόρεμα για το γάμο του παιδιού τους. Επίσης, δεν ψωνίζουν επίσημα φορέματα κάθε μέρα. Ευτυχώς, υπάρχει μια κολακευτική εφαρμογή για κάθε τύπο σώματος. Συζητήστε με τη μητέρα σας για το τι εσείς αισθάνεστε ότι θα ταιριάζει καλύτερα και βρείτε μαζί μερικά φορέματα για να δοκιμάσει. Αφού το επιλέξει κάντε τις κατάλληλες μετατροπές αν χρειάζεται. Το μυστικό σε μία ξεχωριστή εμφάνιση είναι η εφαρμογή.

Κάντε την νιώσει όμορφη

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας αλλάζει, δεν είναι όπως όταν είμαστε στα 20 ή στα 30 μας. Η μαμά σου θα επωφεληθεί πραγματικά αν  αναλάβει το μακιγιάζ της ένας επαγγελματίας, ο οποίος μπορεί να της δώσει και κάποιες συμβουλές για την φροντίδα του προσώπου της πριν από τον γάμο. Σκέψου ότι όσο αγχωτική είναι η ημέρα του γάμου σου για σένα άλλο τόσο είναι και την μητέρα σου.

Ακόμα και αν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου η μαμά σου παραμένει σαν οικοδέσποινα του γεγονότος. Οπότε βγάλτε μία ακόμα έννοια από πάνω της και αφήστε τους επαγγελματίες να αναλάβουν. Κλείστε ραντεβού για μακιγιάζ/μαλλιά για εκείνη την ημέρα. Κάνε την αισθανθεί ότι θέλεις να δείχνει και να αισθάνεται ξεχωριστή για εκείνη την μέρα.

Δημιουργείστε ευχάριστες αναμνήσεις

Οι γυναίκες τείνουν ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για ρούχα ειδικών περιστάσεων και η μητέρα σου σίγουρα θέλει να αγοράσει κάτι καινούργιο για τον γάμο σου αλλά θέλει σίγουρα η να ψωνίσει έξυπνα. Φυσικά, η καλύτερη «επένδυση» είναι να αγοράσει κάτι που θα φορέσει και πάλι. Έτσι κάθε φορά που θα το φοράει θα επανέρχονται οι αναμνήσεις μιας από τις καλύτερες ημέρες της ζωής της.

Η μητέρα σου ήταν πάντα μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή σου. Σε υποστηρίζει από τη στιγμή που γεννήθηκες και πιθανότατα βοήθησε να γίνει η μεγάλη σας ημέρα πραγματικότητα με περισσότερους τρόπους από ό,τι μπορείς να αναλογιστείς. Έτσι αφού την έχεις βοηθήσει να ντυθεί δώσε της μια μεγάλη αγκαλιά πριν ξεκινήσει η τρέλα του γάμου και απλά απολαύστε τη μεγάλη μέρα σας, γνωρίζοντας ότι την έχεις δίπλα σου.

 

 

Chrisa Giosi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *