Ένας Γάμος με Άρωμα Φθινοπωρινό

Mon-Cheri-Sophia-Tolli-Y21745-Venetti

Το καλοκαίρι πέρασε και το φθινόπωρο μας κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα..! Κοιτώ στο τραπέζι μου ήδη 3 προσκλητήρια για γάμους και αυτό με κάνει να σκέφτομαι τι είναι αυτό που κάνει τόσες νύφες να επιλέγουν το φθινόπωρο για το γάμο τους;

Είναι άραγε το γεγονός ότι σκέφτονται τους καλεσμένους τους για να μην τους χαλάσουν τις διακοπές τους; Μήπως σκέφτονται το νυφικό τους και θέλουν να αποκτήσουν πρώτα τροπικό μαύρισμα; Προσωπικά νομίζω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στον αέρα του φθινοπώρου! Είναι μία εποχή μαγευτική, τα χρώματα είναι μοναδικά, η διάθεση ανεβασμένη από τις διακοπές και τέλος η ζέστη δεν είναι υπερβολική!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και πιστεύω ότι όλες οι υποψήφιες νυφούλες θα σκεφτούν ΠΟΛΥ σοβαρά να παντρευτούν το φθινόπωρο.

Το νυφικό

Το νυφικό, λόγω εποχής, μπορεί να είναι ρομαντικό. Μπορεί να είναι off white με λίγη δαντέλα. Μπορεί να είναι vintage ή country ή ρουστίκ και να συνδυαστεί υπέροχα με το υπόλοιπο σκηνικό του γάμου. Μπορούν να προστεθούν μανίκια που θα δώσουν επιπλέον κομψότητα στο νυφικό.  Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χρωματική παλέτα του φθινοπώρου για να «βάψετε» ακόμα και να στολίσετε το νυφικό σας.

Η νυφική ανθοδέσμη

Η νυφική ανθοδέσμη πρέπει να είναι εμπνευσμένη από την εποχή. Χρησιμοποιήστε φθινοπωρινά λουλούδια, όπως μαργαρίτες, ντάλιες, καμέλιες, λεβάντες και επιλέξτε ζεστές πορτοκαλί, βαθιές κόκκινες, χρυσοπράσινες και σοκολατί αποχρώσεις.

Προσκλητήρια και μπομπονιέρες

Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες του γάμου σας θα πρέπει να προϊδεάζουν τους καλεσμένους σας για το θέμα του γάμου. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα μπορείτε να επικεντρωθείτε σε φθινοπωρινά σύμβολα όπως φύλλα, βελανίδια ή και κολοκύθες. Μπορείτε ακόμα να εμπνευστείτε από τα δάση με τις καστανιές και τις οξιές, από τα αρώματα της σοκολάτας αλλά και την υπέροχη υφή και μυρωδιά του δέρματος.

Διακόσμηση και στολισμός

Η διακόσμηση και ο στολισμός του γάμου σας μπορεί να έχει κλαριά από θάμνους, κουκουνάρες, στάχυα, βελανίδια ή κιτρινισμένα φύλλα. Μπορείτε να κάνετε συνθέσεις στο κέντρο των τραπεζιών και σε διάφορες γωνιές του χώρου δεξίωσης. Συνδυάστε τα με άλλα φυσικά υλικά όπως κομμάτια κορμών, αποξηραμένα φρούτα εποχής ή καρπούς αλλά και ξυλαράκια κανέλας. Μία ακόμα επιλογή μπορεί να είναι τα παλιά αντικείμενα που ταιριάζουν απόλυτα με κάθε φθινοπωρινό γάμο και δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κηροπήγια, φωτιστικά, φανάρια και φυσικά κεριά που θα σας δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο αέρινη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας υφάσματα, όπως δαντέλες, λινάτσες, γάζες, τα οποία θα μπορείτε να τα κρεμάσετε στην οροφή ή στα κλαδιά των δέντρων. Οι φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης είναι αμέτρητες. Αντί για το κλασικό βιβλίο ευχών χρησιμοποιήστε κλαδιά δέντρων στην είσοδο, πάνω στα οποία οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να κρεμάσουν τις ευχές τους. Επίσης, μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο της δεξίωσης με δώρα για τους καλεσμένους. Τοποθετήστε πασμίνες ή εσάρπες μέσα σε ξύλινα κουτιά για να ζεσταθούν οι καλεσμένοι σας σε περίπτωση που θα έχει ψυχρούλα. Μπορείτε ακόμα να έχετε ως δώρο ομπρέλες, εάν ο γάμος σας γίνει σε ανοιχτό χώρο, και να τις στολίσετε σε ένα μπαούλο. Τέλος, μπορείτε να δωρίσετε στους καλεσμένους σας γλαστράκια με μυρωδικά, φυτά ή λουλούδια της προτίμησής σας.

Γαμήλια τούρτα

Είναι η κατάλληλη εποχή για να «παίξετε» με τη διακόσμηση της τούρτας σας. Από βρώσιμα φθινοπωρινά φύλλα, κουκουνάρες, κορμούς δέντρων, αποξηραμένα φρούτα  και αμέτρητες ακόμα επιλογές!

Φωτογραφίες 

Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι του φθινοπωρινού γάμου. Το φθινοπωρινό φως προσφέρει μία απίστευτη ζεστασιά και δημιουργεί πολύ ρομαντικά σκηνικά. Αν η φωτογράφιση γίνει σε εξωτερικό χώρο, το φυσικό φως σε συνδυασμό με τα πεσμένα φύλλα της εποχής θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εικόνα. Και ακόμα και στην περίπτωση που θα βρέξει, μην στεναχωριέστε, σκεφτείτε ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία για υπέροχες γαμήλιες φωτογραφίες! Επιπλέον, οι καλύτερες ώρες για να πιάσει ο φωτογραφικός φακός τις σταγόνες της βροχής είναι το σούρουπο, οπότε εξασφαλίστε από τον φωτογράφο και μερικές βραδινές εξωτερικές λήψεις.

Tip: Μπορείτε αντί για ρύζι να δώσετε στους καλεσμένους σας να πετάξουν φύλλα!

Chrisa Giosi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *